Mijn CBR Code 95

Sinds 2008/2009 is het voor bijna alle beroepschauffeurs verplicht om elke vijf jaar 35 nascholingsuren voor de zogeheten Code 95 te volgen. Deze 35 uren, die uit minimaal 7 uur praktijktraining bestaan, mag u verspreiden over vijf jaar. Hoe weet u aan welke eisen u voldaan heeft en hoeveel uren u gevolgd heeft? Via mijn CBR worden uw punten verwerkt en kunt u uw nascholingsuren voor Code 95 in de gaten houden.

Overzicht gevolgde nascholingsuren via mijn CBR

U dient de nascholingscursussen via een CCV-gecertificeerde opleiding te volgen: ons opleidingsinstituut is CCV-gecertificeerd. Als u zich aanmeldt voor een opleiding bij ons opleidingsinstituut wordt u van tevoren aangemeld in het CCV systeem. Na afronding van de cursus registreren wij dat u de gehele cursus heeft gevolgd. Het is ook mogelijk om tussentijds op mijn.cbr.nl te bekijken welke nascholingsuren, CCV-diploma’s en -certificaten u heeft behaald. Zo bent u altijd op de hoogte van uw vorderingen. Wij zorgen ervoor dat de nascholingsuren die gevolgd zijn tussentijds geregistreerd worden bij CCV. De punten worden in de dagen erna verwerkt. Voor de bescherming van uw privacy kunt u alleen inloggen via uw DigiD.

Verklaring van nascholing

Als u de nascholingsuren voor Code 95 heeft afgerond verstuurt het CBR automatisch een Verklaring van nascholing (VVN) naar de RDW. Deze verklaring heeft u nodig om Code 95 op uw rijbewijs bij te laten schrijven of te verlengen. U ontvangt hiervan ook per e-mail bericht dus het is belangrijk dat u bij het aan- en/of afmelden voor de nascholingscursussen die u bij ons volgt uw actuele e-mailadres doorgeeft.Blijf op de hoogte van opleidingen in jouw buurt!

Inschrijven opleiding
Bezig met versturen